Bijna de helft van de varkens- en kippenhouders leeft onder de armoedegrens, gemiddeld al vijftien jaar. Dat schrijft ING in een nieuw rapport over de stand van zaken in de Nederlandse landbouw en veeteelt. Tussen 2001 en 2015 moest 45 procent van de varkenshouders en de helft van de kippenboeren rondkomen van minder dan 22.300 […]

Nederland is Europees koploper soja importeren. Eigen teelt moet het land iets minder afhankelijk maken van Amerikaanse sojareuzen. Klik op de titel om het artikel in PDF te lezen.

Door de aanhoudende Russische boycot zoeken Nederlandse kwekers naar nieuwe afzetmarkten. China bijvoorbeeld.Twee jaar geleden verschafte de Aziatische reus toegang aan de peer en onlangs ging de paprika die kant op.Ook voor andere agrarische producten is er perspectief. Klik op de titel om het verhaal in PDF te lezen.

Er zitten te veel Amerikaanse rivierkreeften in de wateren van Zuid-Holland. Vissers willen ze grootschalig als delicatesse gaan verkopen. Maar officieel mag er nog niet op gevist worden. Klik op de titel om het verhaal in PDF te lezen.

Neem niet zo’n schattig olijfboompje als souvenir mee terug uit Zuid-Europa, drukken Nederlandse boomkwekers vakantiegangers op het hart. Er dreigt een bacterie. Klik op de titel om het artikel in PDF te lezen.

Zo’n 1900 Rotterdamse huishoudens verhuren hun woning via Airbnb. Maar wanneer is dat toegestaan? Hoeveel mag je eraan verdienen? En hoe groot is de kans dat je gepakt wordt als je het illegaal probeert? Willemijn Sneep en Sharon van Oost zochten het uit. Lees het hele artikel.

Lidl heeft sinds kort een supermarkt in een Tilburgs winkelcentrum en is gelijk ook eigenaar van het nieuwe deel van dat centrum. De discounter doet aan projectontwikkeling (…) Klik op de titel om het verhaal in PDF te lezen.