IMG_20140905_175403

Over mij

Creatief, doorzetter, perfectionist, Zeeuw, Rotterdammer(t). Het zijn zomaar een paar termen waarmee, ik, Sharon van Oost (1988), mij identificeer. Met veel plezier werk ik nu een aantal jaar als freelance journalist, eindredacteur en tekstschrijver.

Ik ben altijd in voor:

  • Journalistiek werk (interview, reportage, achtergrond, nieuwsbericht);
  • Eindredactie;
  • Commerciële teksten (SEO webtekst, verslag, persbericht);
  • Nieuwe uitdagingen.

In september 2013 behaalde ik mijn master Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Sindsdien behoren het landelijke dagblad Trouw (correspondent Zeeland en Zuid-Holland), het online nieuwsplatform Vers Beton, de Persgroep Nederland, waaronder de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en het Nederlandse Rode Kruis tot mijn voornaamste opdrachtgevers. Voor bedrijven en ondernemers schijf ik persberichten, webteksten en verslagen. Eerder ging ik aan de slag voor onder meer de Gemeente Capelle aan den IJssel, de Rotterdamse kinderkrant Jong010 en de Stichting LOV Rotterdam.

Regelmatig ga ik op zoek naar manieren om mijn fascinatie voor journalistiek, nieuwe media en innovatie te combineren. Zo haalde ik de finale van The Challenge van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek met het startup-idee Cuura.

Deze website toont slechts een selectie van mijn werk. Meer zien, lezen of weten? Neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>